Tratamente naturiste. Medicina clasica.

 

Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.


 

Bolnav cum sunt, de cativa ani, Intreb si eu, ca omul flet: De ce mai dau la doctori bani, Cand sanatatea n-are pret?!

miercuri, 13 ianuarie 2010

Herpes

Tratamente naturiste pentru herpes. Medicina Clasica.




Ce este si care sunt cauzele?


Herpesul este o eruptie acuta de vezicule situate pe o baza eritematoasa cu sediu obisnuit peribuco-nazal sau in regiunea genitala.
Virusul herpesului ramane in organism, chiar si dupa vindecarile temporale. El recidiveaza adesea (la femei, mai ales in perioadele menstruale) dupa boli febrile sau indigestii.



Tratamente naturiste pentru herpes. Medicina Clasica.




Ar fi de dorit ca in afara tratamentului pe care vi-l recomandam, sa urmariti ce alimente anume produc izbucnirea herpesului. Eliminati-le din alimentatie si instituiti o dieta cat mai bogata in enzime si in lichide. Se recomanda comprese, badijonari, apiterapie.



Ceaiul de roinita :



2 lingurite la o cana de apa oparita. Se pun comprese pe locurile atinse de mai multe ori pe zi.



Alifia de roinita :



Se prepara la fel ca alifia de calendula – doi pumni de planta proaspata se inabusa in osanza curata de porc, se lasa sa se raceasca, apoi se incalzeste la aburi si se strecoara, se ung locurile bolnave de mai multe ori pe zi. Roinita intarzie recidivarea herpesului in proportie de 70% .



Tinctura de propolis :



este un preparat apicol, se gaseste de vanzare la albinarii din piete si la magazinele de specialitate, comprese sau tamponari de mai multe ori pe zi. Sau unguent cu propolis care are acelasi efect, ungeti zona afectata de mai multe ori pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu