Tratamente naturiste. Medicina clasica.

 

Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.


 

Bolnav cum sunt, de cativa ani, Intreb si eu, ca omul flet: De ce mai dau la doctori bani, Cand sanatatea n-are pret?!

luni, 11 ianuarie 2010

Constipatie

Tratamente naturiste pentru constipatie. Medicina Clasica.




Ce este si care sunt cauzele?


Constipatia este una dintre cele mai frecvente tulburari, care apare la un numar mare de pacienti, in special la varstnici.
Constipatia este definita ca eliminarea mult prea lenta a scaunului (defecatie cu dificultate sau cantitati sistematic insuficiente). Pentru majoritatea populatiei, imposibilitatea de a elimina scaunul pentru mai mult de 24 de ore, este considerata constipatie.
Constipatia este cauzata de tulburari in formarea scaunului si in tranzitul bolului. Cauzele principale sunt: tulburari ale motilitatii bolului, slabirea reflexului de defecatie, modificari in structura intestinului sau ale organelor invecinate, care pot modifica transferul continutului bolului catre rect.



Tratamente naturiste pentru contipatie. Medicina Clasica.




Alimente ce trebuiesc evitate:


ciocolata, cacao, painea alba, paste fainoase
carnea, branzeturi sarate oale.
Consumati: alimente bogate in celuloza, fasole verde, dovlecei, morcovi, telina, sfecla cartofi, salata verde, ceapa, castraveti, praz, spanac, rosii, mere, pere, struguri, portocale, paine Graham, 500 gr fructe si 500 gr legume mancati pe zi.


Polenul :



vindeca cele mai rebele constipatii. Se ia cate 20 gr de polen indulcit cu miere zilnic. Cura dureaza o luna, se face pauza 2 luni dupa care se repeta.


Reteta taraneasca :



mancati dimineata pe stomacul gol prune uscate inmuiate peste noapte in apa, cu paine de graham sau secara, la culcare mancati 2 mere.


Reteta cu portocale :



lasati sa fiarba in apa, timp de 30 minute, coaja de la o portocala proaspata. Aruncati apa si mai fierbeti o data coaja – 20 de minute – in apa indulcita cu 20 gr mire la litru. Scoateti coaja si beti ceaiul dimineata pe stomacul gol, sau la trei ore dupa cina . Este un laxativ imediat si puternic.


Reteta cu tarate :



1-2 kg de tarate de grau trebuie cernute printr-o sita deasa ca sa se elimine faina care mai ramane in ele dupa macinarea graului. Puneti in fiecare dimineata doua linguri de tarate intr-o cana obisnuita si opariti-le cu orice fel de ceai. Amestecati bine continutul pentru a-l omogeniza si cand se raceste (trebuie sa fie caldut) il beti pe stomacul gol, inghititura cu inghititura. Dupa o pauza de circa 10 min puteti servi micul dejun. In cazul in care constipatia nu cedeaza chiar de a doua zi, repetati operatia si seara, inainte de cina. Dupa ce situatia se normalizeaza, renuntati la portia de seara.


Murele :



faceti infuzie din frunze de mur (proaspete sau uscate) doza 40-80gr (doua linguri de supa) la 1 litru de apa, in functie de gravitatea constipatiei. Beti doua cani pe zi dimineata si seara. Daca aveti, puteti adauga cate un pumn de fructe proaspete dimineata pe stomacul gol.


Ceai laxativ :



puneti la fiert, vreme de 10 minute, 25-30 gr frunze de prun intr-un litru de apa. Beti cate o ceasca dupa mesele principale vreme de 5 zile.


Dovleacul :



beti in fiecare dimineata o cana de suc de dovleac.


Reteta cu tarate 2 :



2 linguri de tarate de grau se pun de cu seara intr-o jumatate de cana de apa. Dimineata, inainte de masa, o mancati. Daca se umfla si nu mai are lichid, mai adaugati putin cei cald sau apa la temperatura camerei. Elimina si toxinele din organism si contine vitamina din gama B-urilor. In acelas timp puteti consuma si grau incoltit, cam 35-40gr pe zi, dupa ce ati mancat taratele. Graul trebuie luat 20 de zile pe luna, iar taratele toata viata daca este cazul !!!!! Este valabi pentru cei ce au probleme cu intestinul gros, si cei ce au fost operati trebuie sa faca acest tratament. Luati si vitamina D.


Reteta cu miere de albine :



supradenumita « reteta sigura » 2 linguri de miere de albine + 2 linguri nuci macinate + 2 linguri smantana + 2 linguri tarate de grau + 2 mere rase. Se amesteca toate si se consuma 2 linguri pe zi, dimineata, pe nemancate, dupa care se bea o cana de ceai de musetel. Se pot dubla canditatile la 4 linguri. Se pastreaza in frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu