Tratamente naturiste. Medicina clasica.

 

Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.


 

Bolnav cum sunt, de cativa ani, Intreb si eu, ca omul flet: De ce mai dau la doctori bani, Cand sanatatea n-are pret?!

vineri, 15 ianuarie 2010

Hepatita

Tratamente naturiste pentru hepatita. Medicina Clasica.




Ce este si care sunt cauzele?


Hepatita este o infectie virala care afecteaza ficatul. Exista cel putin 5 tipuri de hepatita: Hepatita A si B cele mai comune forme; C, D, si E mai putin comune.
Hepatita B este cauzata de virusul hepatitei B. Se transmite prin contactul cu sange sau lichide ale corpului de la persoana infectata.
Cauzele steatozei hepatice sunt alcoolul si altele, de aceea aceasta boala se imparte in -steatoza hepatica alcoolica - steatoza hepatica non-alcoolica.



Tratamente naturiste pentru hepatita. Medicina Clasica.


Important :


veti nevoie de multa odihna si de regim alimentar. Primavara faceti o cura de dovlecei si fasole verde (ciorba, mancare, salata) contin substante care refac celula hepatica. Consumati multa urda si lapte batut, contin metionina, importanta in refacerea celulei hepatice, carne de vita si pasare in cantitati mici si nu fiarta, prajita la gratar, mai in sange daca-o puteti manca. (renuntati la medicamente sunt toxice) incepeti tratamentul cu pedicuta care contine radium si este un adevarat miracol.



Ceai de pedicuta



1 lingurita de planta, tocata dar nu prea marunt, se pune intr-o cana peste care se toarna un sfert de litru de apa clocotita. Se lasa sa stea 5 minute acoperita, se strecoara si se bea caldut inghititura de inghititura, de trei ori pe zi, inainte de mese cu 20-30 minute.



Tinctura de propolis :



30 picaturi in ceai sau in apa (1 pahar) de trei ori pe zi, inainte de mese.
bitter suedez : comprese pe ficat. Se unge pielea cu alifie de galbenele, apoi se pune o compresa de tifon umezita cu bitter suedez. Peste compresa se pune un prosop si o punga de plastic ca sa nu devina rece. Se pune seara si se doarme cu ea peste noapte.



Comprese calde cu coada calului :




se pun alternativ cu cele de bitter suedez, dimineata coada calului, seara bitter suedez. Se iau 2 maini bune de planta proaspata (se gaseste pana in septembrie) care se baga intr-un sacult de tifon, asezat intr-o sita, pusa peste aburi unei oale cu apa care fierbe. Cand planta se-nmoaie si e aproape fierbinte, o aplicati pe ficat, invelind-o cu un prosop. Aplicatiile cu comprese pot dura de la 30 minute la 2-3 ore. Cu cat mai mult cu atat mai bine.



Ceai de radacina de patrunjel :



se pun 3 radacini de patrunjel la ½ litri de apa. Se fierb pana ce apa ramane la jumatate. Se bea caldut, inainte de masa de dimineata.



Ceai de obligeana :



radacina uscata (de la Plafar) sau cruda (creste in locurile cu balti, alaturi de papura se deosebeste de aceasta prin rizomi – radacinile groase, maronii la suprafata si roz inauntru, iar in loc de puf maroniu pe care-l face papura, obligeana face pe tija orizontala niste muguri ca stiuleti de porumb. Se foloseste sucul crud obtinut prin mixare. Se ia de 3 ori pe zi, astfel : 3 linguri inainte de masa si 3 linguri dupa masa Obligeana uscata – se pune o lingurita de planta intr-o cana de apa si se lasa sa stea peste noapte. Dimineata se strecoara si lichidul obtinut se pastreaza in frigider. Se foloseste la fel ca sucul de planta proaspata.



O alta reteta :


aceasta reteta a dat bune rezultate in multe cazuri.
Ingrediente: 3 kg morcovi tineri, 3kg miere de albine, 3 kg lamai si 1 kg patlagina. Morcovii se dau pe razatoarea mica, lamaile se taie marunt, patlagina se fierbe intr-un litru de apa, la foc mic pana ramane o cana. Se amesteca toate ingredientele, se pun in borcane si se pastreaza la frigider. Se ia in fiecare dimineata 1 lingura, pe stomacul gol, inainte de masa. Regimul este obligatoriu.



Reteta pentr-u ciroza, bila, cazuri hepatice



Planta cea mai buna pentru aceste boli este Rostopasca, planta se gaseste usor si se recolteaza cu tot cu radacina, flori si pastai verzi de seminte, se pune la uscat circa 10 zile. Intr-un litru de apa in clocot se pune o mana de planta maruntita (uscata) circa 20gr si se fierbe 15 minute. Se strecoara si se pune la frigider. Timp de 15 zile se beau cate 3 cescute pe zi (3x50ml) cu 30 minute inainte de fiecare masa, in tot acest timp nu se mananca decat cartofi fierti sau copti fara sare, paine fara sare prajita la discretie. Altceva nimic de mancare in timpul tratamentului. Rezultatele vor fi foarte bune si nu mai trebuie sa ti regim toata viata(pentru cei care au avut hepatita)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu