Tratamente naturiste. Medicina clasica.

 

Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.


 

Bolnav cum sunt, de cativa ani, Intreb si eu, ca omul flet: De ce mai dau la doctori bani, Cand sanatatea n-are pret?!

miercuri, 27 ianuarie 2010

afectiuni cardiace

Tratamente naturiste pentru afectiuni cardiace. Medicina Clasica.




Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inima este vascul. Aceasta planta are proprietatea miraculoasa de a reglementa tensiunea arteriala, coborand-o cand este prea ridicata, ori dimpotriva, normalizand-o, daca este prea coborata. In felul acesta inimile nelinistite se potolesc si functia lor se intareste. Toate neplacerile legate de hipertensiune –ridicarea sangelui la cap, senzatiile de ameteala, zumzaitul in urechi si tulburarile de vedere, tahicardia, se linistesc.
Se beau trei cani de ceai de vasc pe zi, inghititura cu inghititura. Este recomandat chiar si oamenilor care nu sunt bolnavi de inima, sa faca cure preventive cu ceai de vasc, vreme de sase saptamani.
Trei saptamani se beau trei cani de ceai pe zii, doua saptamani se beau doua cani de ceai pe zii, iar o saptamana, o cana de ceai pe zii. Circulatia sangelui se restabileste complet in acest rastimp. Pentru a mentine starea de sanatate e indicat sa fie continuata cura de ceai, vreme de un an, bandu-se o cana de ceai dimineata.


Prepararea ceaiului:


o lingurita cu varf de vasc se pune intr-o cana cu apa rece (1/4 l) sa stea peste noapte. Dimineata se incalzeste usor, apoi se strecoara. Daca e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie tinut caldut intr-un termos, sau se incalzeste la fiecare intrebuintare, intr-un vas cu apa in clocot. Vascul are si proprietati anti-cancerigene.


La fel este si sucul de vasc facut prin mixarea bobitelelor albe , a frunzelor si ramurelelor fragede . Se iau peste zi 25 de picaturi in putina apa , pe stomacul gol ,la jumatate de ora de micul dejun si inainte de a merge la culcare.


Pentru hipertensiune:


este recomandat sa mancati in fiecare zi 4 catei de usturoi inghititi ca un medicament.
Este recomandat si-n urmatoarele boli : cancer, slabirea sistemului imunitar, artroza, depresiuni psihice, suferinte nervoase, astma.
Reacti secundare : Pot aparea alergi secundare atunci cand vascul nu e recoltat de pe un copac potrivit. Cel mai bun este cel de pe mar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu