Tratamente naturiste. Medicina clasica.

 

Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.


 

Bolnav cum sunt, de cativa ani, Intreb si eu, ca omul flet: De ce mai dau la doctori bani, Cand sanatatea n-are pret?!

miercuri, 20 ianuarie 2010

Diabet

Tratamente naturiste pentru diabet.Medicina Clasica




Ce este si care sunt cauzele?


Diabetul este o afectiune complexa in care corpul nu asimileaza corespunzator alimentele. Alimentele consumate sunt transformate in glucoza la nivelul stomacului si intestinului. Glucoza ajunge in sange, care apoi o transporta catre toate celulele corpului, iar pentru a ajunge in interiorul lor este nevoie de insulina (un hormon generat de pancreas).
Cauzele diabetului sunt multiple si va mai trece timp pana se vor gasi si tratamente inovatoare, a declarat, dr. Mario Vallejo, profesor cercetator la Institutul de Cercetari in Biomedicina "Alberto Sols" din Madrid.

Tratamente naturiste pentru diabet. Medicina Clasica.


Toate dulciurile sunt interzise, inclusiv consumul alcoolului, al cafelei al ceaiului negru, painea alba, supa de carne si prajiturile, in locul lor se vor consuma legume, salate, cartofi dar nu prajiti, paine integrata, carne slaba, fulgi de ovaz, fructe. Hrana trebuie sa fie bine mestecata si consumata incet.

Fiertura de samburi de dovleac :



curatati de coaja si taiati marunt 30gr de seminte de dovleac, puneti-le sa fiarba intr-o jumatate de litru de apa, vreme de 10 minute, la foc mic. Lasati bautura sa se raceasca, apoi strecurati-o. Beti in fiecare dimineata cate o ceasca de ceai pe stomacul gol, iar seara, aceiasi cantitate cu 30 de minute inainte de a va culca.


Ceai de teci de fasole uscata :



foarte diuretic, tecile de fasole au proprietatea de a micsora valorile zaharului din sange. Seara fierbeti vreme de 2 ore 100gr de teci de fasole uscate, taiate marunt, intr-un litru si jumatate de apa. Lasati-le sa fiarba pana ce lichidul scade la jumatate, lasati-le in apa in care au fiert, la macerat pana a doua zi de dimineata. Strecurati si beti peste zi intre mese cat vreti .


Cura de o saptamana pe luna, in exclusivitate cu sucuri :


330gr suc de morcovi, 100gr suc de telina, 100gr suc de salata verde, 100gr suc de fasole verde, 60gr suc de andive, 120gr suc de patrunjel . Se amesteca toate si se beau in mai multe reprize pe zi. Dintre plante, prietena diabetului este salvia . Se bea 2-3 cani pe zi, dintr-o infuzie de 1 lingurita de planta oparita cu o cana de apa in clocot.


Faceti zilnic gimnastica medicala,


aceste exerciti va vor ajuta foarte mult. Faceti-le pe balcon sau afara, important este sa asudati dupa care faceti un dus caldut. Mergeti cat mai mult pe jos.


Ceai antidiabetic


reteta ii apartine unui celebru preot-vindecator elvetian Kuzle, ale carui metode de vindecare sant cautate acum in Occident.
3 lingurite cerentel (Geum alpina) + 1 lingurita frunze de mur + 1 lingurita frunze de fragi + 3 lingurite scrantitoare (Potentila aurea) + 2 lingurite de pastai de fasole taiata marunt. Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o lingurita cu varf de amestec, se opareste cu o cana de apa si se lasa sa stea 3 minute. Se bea 1-2 litri ceai pe zi. Tot acest calugar recomanda diabeticilor sa tina o dieta cu telina cruda (salate) zeama de varza acra, morcovi proaspeti, ceapa si usturoi, rase pe paine integrala.


Un alt calugar-vindecator


spune ca diabetul este o boala legata de proasta functionare a pancreasului, si recomanda activarea lui prin : turnari de apa (bai) folosit extrem de mult acum in America .

Tratamentul :prevede ca bolnavul sa sada pe un scaunel bagat intr-un lighean mare cu apa (25-30 grade) tinandu-si picioarele afara pe podea.Cu ajutorul unei carpe aspre de canepa, se fac masaje pe abdomen, inmuind repetat carpe in apa, apoi punand-o in jos, de la ombilic spre partile lateraleale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu